Business wear

Zakelijke stijl: in hoeverre pas jij je stijl aan?

De Personal Stylist stond op de Jonge Ambtenarendag. Naast persoonlijk kleur- en stijladvies, hebben we ook gesproken over bepaalde thema’s. Een van de thema’s was: pas jij je kledingstijl aan of sta je voor wie je bent? Na veel leuke gesprekken met ambitieuze dames (en een enkele heer), hebben we heel wat inspiratie opgedaan en dit delen we graag met jullie!

Uniek versus acceptatie
Je start in een nieuwe omgeving en dan: je kijkt rond, je vraagt je af wat is hier ‘normaal’, wat is de cultuur? Wanneer je nieuw bent in een omgeving, wil je graag geaccepteerd worden. En dat is niet gek, want je wilt onderdeel worden van de groep.

En dat zien we ook terug bij de kleding die we dan gaan dragen. Een paar voorbeelden: ‘ik heb vooral mannelijke collega’s, dus ik val al zo op. Laat ik me dan niet te (?) vrouwelijk kleden’. Of ‘ik pas mijn kleding aan op de kledingstijl van mijn directe collega’s. Als ik er te (?) netjes bijloop, wat zullen ze dan wel niet van me denken’. Op de Jonge Ambtenarendag stelden we de vraag; waaruit blijkt in je kleding dat je enthousiast/betrokken/open/nieuwsgierig/… bent en dat jij met de nieuwe frisse ideeën je ervaren collega’s positief verrast?  Om op die manier naar je kleding te kijken, is het dus maar goed als je  jezelf onderscheidt…

Laat zien wie je bent

Natuurlijk is het niet handig om ‘door te schieten’ en dat je collega’s meer praten over je kleding dan over jouw performance. Maar dat betekent niet dat je in de massa op hoeft te gaan. Kleurgebruik, patronen en mooie stoffen, zorgen voor een verzorgde en passende uitstraling gezien jouw kwaliteiten. Zo creëer je jouw eigen stijl.

Als je zelf aan de slag wilt gaan, vraag jezelf dan af:

- Wat zijn mijn kwaliteiten en wat onderscheidt mij van mijn collega’s?
- Wat wil ik bereiken?
-  Hoe kan ik dit ondersteunen in mijn kleding (kleur, vormen, stoffen). 

Op bijvoorbeeld pinterest kun je vervolgens genoeg inspiratie opdoen! Of natuurlijk ons benaderen, dat kan altijd.

Veel plezier in het definiëren of fine-tunen van jouw zakelijke stijl!

De Personal StylistReageer:

Let op: Uw reactie dient eerst goedgekeurd te worden voordat hij op de website
getoond zal worden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste om te reageren.

Contactgegevens

De Personal Stylist
Nathalie Verdoolaege
info@depersonalstylist.nl
+31 (0)6 48 75 84 11

Direct een afspraak maken:

Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische intake. De Personal Stylist neemt binnen 48 uur contact met je op.