Garderobecheck_1

Tijd voor een frisse start en een opgeruimde garderobe!

Wat zijn jouw goede voornemens voor dit jaar? Sla een opgeruimde garderobe niet over! Van weinig dingen heb je meer plezier dan een opgeruimde en georganiseerde kledingkast. Bijkomend voordeel: je vindt weer dat mooie jasje of rokje dat zich achterin je kast had verstopt. Goed idee dus, dat opruimen. Maar waar te beginnen?

Je krijgt eruit wat je erin stopt, dus grondigheid is het sleutelwoord. Begin door al je kledingstukken (en schoenen, tassen, sieraden…. enfin, je snapt het) door je handen te laten gaan. Verdeel in 3 stapels:

(1)   houden

(2)   wegdoen, of

(3)   twijfel

En een tip bij het sorteren in stapels: als je het een jaar niet hebt aangeraakt, kan het weg. Voor ons geldt dat meestal voor bijna de hele onderste helft van de kledingstapels in de kast!

De stapel ‘wegdoen’ kun je weer verdelen in kapotte kledingstukken enerzijds en recyclebare stukken anderzijds. De recyclebare stukken kunnen natuurlijk goed hergebruikt worden; doe deze bijvoorbeeld in de containers van het Leger des Heils, geef ze weg, of verkoop ze.

Kleding die op de stapel ‘twijfel’ terechtkomt, komt de kledingkast niet meer in! Deze kledingstukken sla je apart op. Bij de volgende opruimbeurt kijk je opnieuw of je ze hebt gemist. Je zult merken dat dat voor het overgrote deel niet geldt – dat kan alsnog weg. En het andere deel waardeer je weer opnieuw!

Als je vervolgens de kledingstukken die je wilt houden weer netjes in je kast hebt georganiseerd, is je ‘s ochtends aankleden een feest. Zie voor organisatietips bijvoorbeeld hier of deze website. Uiteraard kunnen wij je ook helpen om je garderobe eens goed door te gaan, te bekijken wat je nog mist en hoe je meer uit je kleding kan halen door te combineren. Zie hier voor meer informatie.

 Tot slot: vergeet niet een beetje lol te hebben – drink er bijvoorbeeld een lekkere gin-tonic bij (maar een kopje thee kan natuurlijk ook). Deze New Yorkse dames weten wel hoe dat moet!
Wij wensen jullie een stijlvol 2015!


Reageer:

Let op: Uw reactie dient eerst goedgekeurd te worden voordat hij op de website
getoond zal worden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste om te reageren.

Contactgegevens

De Personal Stylist
Nathalie Verdoolaege
info@depersonalstylist.nl
+31 (0)6 48 75 84 11

Direct een afspraak maken:

Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische intake. De Personal Stylist neemt binnen 48 uur contact met je op.