Milaan

Perfect shopping in Milano!

Geplaatst op 22 oktober 2013 in Advies

Om de nieuwe fashion trends te bekijken zijn we een lang weekend naar dé modestad Milaan afgereisd. We kunnen het dan ook niet laten onze tips op het gebied van shopping, sightseeing en wining & dining met jullie te delen.

Shopping

Milaan kent ontzettend veel boetiekjes. Ons favoriete deel van de stad is rond de Via Ponte Vetero (ten noorden van de Dom). Hier heb je tal van leuke boetiekjes van de wat minder bekende ontwerpers en is zeker de moeite waard. Neem eens een kijkje bij schoenenwinkel Garlando Shoes of Rizieri, waar ze prachtige handgemaakte schoenen en tassen verkopen. Overigens zit in die straat ook een heerlijk Paneiteria (bakkerswinkeltje), waar je zeker wat lekkers uit moet proberen.

Aan de Corso di Porta Picinese vind je vooral iets alternatievere winkels. Het viel ons vooral op dat schoenen met een plateauzool (zie foto), erg in de mode is in Milaan.

In de grote winkelstraten Il Torino en Corso Vittorino Emmanuelle II vind je de grote bekende ketenwinkels. Aan de Il Torino zit een hip, jong merk genaamd Kontatto. Leuk om te bezoeken is ‘& Other Stories’, een zusje van H&M. Zij hebben vooral leuke en betaalbare schoenen en tassen, maar ook zeker net wat andere, hippe kleding. In Nederland moeten we nog even wachten op deze store, maar de webshop is al wel beschikbaar. Ook vind je hier shopping centre & shoe heaven: La Rinascente. Hier kan je je vergapen aan alle dure kleding- en schoenenmerken (o.a. Jimmy Choo). Als je naar het restaurant op de bovenste etage gaat, heb je overigens ook een schitterend uitzicht op de Dom van Milaan. Bezoek Quadrilatero dellaModa (ook wel golden rectangle genoemd) voor andere kleding en schoenenwinkels van het hoogste prijsklassement.

Sightseeing

In vergelijking met Rome kent Milaan minder bezienswaardigheden. De Duomo is een van de grootste katholieke kathedralen en een bezoekje waard. Om de drukte van de stad te ontvluchten is Parco Sempione bij Castello Sforzesco een aanrader. Voor andere bezienswaardigheden, even ‘googlen’ en je hebt ze zo gevonden.

 

 

 

 

 

 

Wining & Dining

Onze absoluut hoogtepunt was het eettentje Salsmenteria di Parma in het Brera district (ten noorden van de dom). We hebben hier genoten van heerlijke hammen vooraf en de pasta smolt op de tong.

Voor een overheerlijke pizza en schitterend uitzicht, is het restaurant Rugantino een goede optie. Je hebt hier schitterend uitzicht op de basiliek di San Lorenzo Maggiore en er zijn nog tal van barretjes waar je voor of na het dineren een wijntje kan nemen. Het avondleven vindt, waarschijnlijk door de lekkere temperatuur, met name op straat plaats. In de wijken Navigli en het Brera District zijn tal van barretjes. Voor het echte stappen ben je echter aangewezen op de grote discotheken (Hollywood, Old Fashion of Cavelli).

Laatste tip: de app ‘Spotted by Locals’ staat vol goede restaurantjes, leuke boetiekjes en bezienswaardigheden zodat je je bijna een echte local voelt!

A presto, ciao!

De Personal Stylist

 Reageer:

Let op: Uw reactie dient eerst goedgekeurd te worden voordat hij op de website
getoond zal worden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste om te reageren.

Contactgegevens

De Personal Stylist
Nathalie Verdoolaege
info@depersonalstylist.nl
+31 (0)6 48 75 84 11

Direct een afspraak maken:

Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische intake. De Personal Stylist neemt binnen 48 uur contact met je op.