wintertype

Kleurenanalyse: het wintertype

Welk kleurtype ben jij? Lentetype, zomertype, herfsttype of wintertype? Je kleurtype wordt bepaald door je huidskleur, de kleur van je ogen en je haarkleur. Het belangrijkste is echter je huidskleur voor de bepaling van je kleurtype. Met een kleurenanalyse kom je erachter welke kleuren het mooiste bij jou staan. De kleuren die voor jou het beste zijn zullen je gezicht de mooiste uitstraling geven. Terwijl de voor jou verkeerde kleuren je gezicht valer doen lijken en eventuele oneffenheden meer naar voren brengen. In deze post: het wintertype

Uiterlijke kenmerken wintertype
Het wintertype heeft een licht roze tot donkerbruine huid. Het wintertype heeft een huid met een blauwe ondertoon (dit is moeilijk met het oog waar te nemen). De kleur van de ogen is meestal donkerbruin of helder grijsblauw met een duidelijke zwarte/grijze rand. Het haar is zwart, asbruin, zilverwit en af en toe platinablond. Courteney Cox, George Clooney en Catherine Zeta Jones  zijn typische wintertypes. 

George Clooney Courtney Cox Catherine Zeta Jones

Kleuren wintertype
De kleuren van het wintertype zijn donker, helder en koel. Ze hebben een krachtige uitstraling, maar ook een wat afstandelijke. Het zijn kleuren zoals kobaltblauw, zwart, (echt) wit en helder rood. Het wintertype houdt vaak van een duidelijk contrast in de kleding, zoals wit-zwart of accessoires in heldere kleuren.

Winterkleuren

Make-up advies
Het wintertype kan het beste geeltinten vermijden. Kies voor een rozige foundation en rouge en een mascara die zwart of donkerbruin is. Voor de lippen ga voor een heldere rood/roze of paars. Voor de oogschaduw zijn donker paars, blauw en bruin mooi. Let op: alle kleuren horen geen gouden gloed over zich te hebben. Het wintertype straalt het meest bij koele kleuren.

RingAccessoires wintertype
Het wintertype is een kleurtype dat houdt van opvallende grote sieraden. Denk aan grote ringen en kettingen. Het mooiste metaal voor dit kleurtype is zilver, maar ook witgoud kan. Voor tassen en schoenen denk aan heldere, koele, donkere kleuren, zoals blauwig bordeaux, donker paars en helder blauwgroen. Hieronder een aantal voorbeelden van typische winter accessoires.

Voorbeeld outfit wintertype 

Wintertype

Houd er met bovenstaande informatie rekening mee dat er altijd uitzonderingen zijn. Iedereen heeft zijn/haar eigen specifieke kenmerken. De informatie geeft je een eerste indicatie of je een wintertype bent. Wil jij graag zeker weten welk kleurtype jij bent? Boek dan een kleurenanalyse. Een kleuradvies is ook leuk om met vrienden te doen. Klik hier voor meer informatie.

 Reageer:

Let op: Uw reactie dient eerst goedgekeurd te worden voordat hij op de website
getoond zal worden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste om te reageren.

Contactgegevens

De Personal Stylist
Nathalie Verdoolaege
info@depersonalstylist.nl
+31 (0)6 48 75 84 11

Direct een afspraak maken:

Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische intake. De Personal Stylist neemt binnen 48 uur contact met je op.