Lentetype

Kleurenanalyse: het lentetype

Welk kleurtype ben jij? Lentetype, zomertype, herfsttype of wintertype?

Bij een kleurenanalyse laten we je zien welke kleuren je het beste staan en welke kleuren ervoor zorgen dat je minder straalt. Dit doen we aan de hand van je huidskleur, ogen en haarkleur. In eerdere blogs zijn de andere kleurtypes al aan bod gekomen, hieronder leggen we je uit wat het lentetype is.

Uiterlijke kenmerken lentetype

Als je denkt aan de lente, denk je aan heldere felle kleuren. Denk maar aan tulpen of de bomen die vol in bloei staan. Het lentetype straalt dan ook en heeft een warme indruk. De huid verschilt van een lichte perzikkleurige tot goudbruine huid en lentetypes hebben vaak sproetjes. Het lentetype heeft meestal een erg tere huid, die gevoelig is voor zon. Het lentetype is een warm type en de huid heeft dus een gele ondertoon. Het haar van een lentetype is meestal geel blond, goudblond, kastanjebruin of rossig met een warme gloed. De kleur ogen zijn helder blauw/turquois, mosgroen of soms bruin.

Bekende lentetypes zijn: Nicole Kidman, Prins Harry en Kelli Giddisch

 

 

 

 

 

Kleuren lentetype 

 

 

 

 

Make up advies 

Door de goudgele ondertoon in de huid, is de kleur goud ook een kenmerk in de make up. De foundation is licht bij een perzikkleurige huid, maar wel met de gouden ondertoon. Zachte, stralende kleuren passen het beste bij dit type. Kies bij voorkeur voor felroze in plaats van felrood.

Accessoires lentetype

Goudkleurige sieraden of sieraden met heldere kleuren staan je het best.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorbeeld outfit lentetype


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Houd er met bovenstaande informatie rekening mee dat er altijd uitzonderingen zijn. Iedereen heeft zijn/haar eigen specifieke kenmerken. De informatie geeft je een eerste indicatie of je een zomertype bent. Wil jij graag zeker weten welk kleurtype jij bent? Boek dan een kleurenanalyse. Een kleuradvies is ideaal te combineren met een figuur- of stijlanalyse, maar ook leuk om met vrienden te doen. Klik hier voor meer informatie.

 

 Reageer:

Let op: Uw reactie dient eerst goedgekeurd te worden voordat hij op de website
getoond zal worden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste om te reageren.

Contactgegevens

De Personal Stylist
Nathalie Verdoolaege
info@depersonalstylist.nl
+31 (0)6 48 75 84 11

Direct een afspraak maken:

Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische intake. De Personal Stylist neemt binnen 48 uur contact met je op.