herfsttype3

Kleurenanalyse: het herfsttype

Welk kleurtype ben jij? Lentetype, zomertype, herfsttype of wintertype? Je kleurtype wordt bepaald door je huidskleur, de kleur van je ogen en je haarkleur. Het belangrijkste is echter je huidskleur voor de bepaling van je kleurtype. Met een kleurenanalyse kom je erachter welke kleuren het mooiste bij jou staan. De kleuren die voor jou het beste zijn zullen je gezicht de mooiste uitstraling geven. Terwijl de voor jou verkeerde kleuren je gezicht valer doen lijken en eventuele oneffenheden meer naar voren brengen. In deze post: het herfsttype

Uiterlijke kenmerken herfsttype

Het herfsttype heeft een licht perzik tot warm donkerbruine huid. Het herfsttype heeft een huid met een gele ondertoon. De kleur van de ogen is meestal bruin, groen of groenig blauw, ofwel een mengeling van deze kleuren. Het haar is donkerblond tot donkerbruin, met een gouden of koperen gloed erin. Julia Roberts, Jessica Alba en Kevin Bacon zijn typische herfsttypes.

 

 

 

 

 

 

Kleuren herfsttype

De kleuren van het herfsttype zijn donker, warm en veelal gemengd, zodat de helderheid van een kleur weg gaat. Het zijn de typische aardtinten. Deze kleuren hebben een warme, toegankelijk uitstraling, maar ogen niet erg krachtig. Het zijn kleuren zoals oranje, goudbruin, mosgroen en okergeel. Het herfsttype houdt meestal niet van sterke contrasten en draagt kleding dan ook graag met kleuren die dicht bij mekaar liggen, zoals oranje-rood of geel-groen.

 

 

 

Make-up advies

Het herfsttype kan het beste koele tinten vermijden. Kies voor een beige ogende foundation en bijvoorbeeld koperkleurige rouge. Door je donkere look kan je zowel donkerbruine als zwarte mascara goed hebben. Voor de lippen ga voor een warm rode of warm paarse kleur. Voor de oogschaduw zijn goud kleuren, paars en groen zijn vaak ook erg mooi, maar let er altijd op dat de kleuren warm zijn. Dit betekent gemengd met geel. Blijf weg van kleuren zoals zilver, babyblauw en roze.

Accessoires herfsttype

Het herfsttype houdt vaak van koperkleurige of gouden sieraden. Ook houten sieraden passen goed bij de outfit           van een herfsttype. Het mooiste metaal voor dit kleurtype is goud, maar ook roségoud kan. Voor tassen en schoenen denk aan bruine, groene, maar ook oranje en rood. Hieronder een aantal voorbeelden van typische herfst accessoires.

 

Voorbeeld outfit herfsttype

Houd er met bovenstaande informatie rekening mee dat er altijd uitzonderingen zijn. Iedereen heeft zijn/haar eigen specifieke kenmerken. De informatie geeft je een eerste indicatie of je een herfsttype bent. Wil jij graag zeker weten welk kleurtype jij bent? Boek dan een kleurenanalyse. Een kleuradvies is ook leuk om met vrienden te doen. Klik hier voor meer informatie.

 Reageer:

Let op: Uw reactie dient eerst goedgekeurd te worden voordat hij op de website
getoond zal worden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste om te reageren.

Contactgegevens

De Personal Stylist
Nathalie Verdoolaege
info@depersonalstylist.nl
+31 (0)6 48 75 84 11

Direct een afspraak maken:

Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische intake. De Personal Stylist neemt binnen 48 uur contact met je op.