Zomertype

Kleurenanalyse: het zomertype

Welk kleurtype ben jij? Lentetype, zomertype, herfsttype of wintertype? Je kleurtype wordt bepaald door je huidskleur, de kleur van je ogen en je haarkleur. Het belangrijkste is echter je huidskleur voor de bepaling van je kleurtype. Met een kleurenanalyse kom je erachter welke kleuren het mooiste bij jou staan. De kleuren die voor jou het beste zijn zullen je gezicht de mooiste uitstraling geven. Terwijl de voor jou verkeerde kleuren je gezicht valer doen lijken en eventuele oneffenheden meer naar voren brengen.

Uiterlijke kenmerken zomertype

Het zomertype heeft een lichte huid met een koele, rozige ondertoon. De ogen zijn meestal blauw of grijs en je ziet een groot contrast met de pupillen. Zomertypes hebben assig blond tot middenbruin haar. De wenkbrauwen zijn duidelijk aanwezig in het gezicht. De meeste zomertypes kunnen redelijk goed tegen de zon. Voorbeelden van zomertypes zijn Hillary Clinton, Brad Pitt en Reese Witherspoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleuren zomertype 

De kleuren van het zomertype zijn zacht. Het zijn kleuren zoals licht tot donkergrijs, lichtroze, dieproze, turkoois en heldergroen.  Zomertypes kunnen het beste voor kwaliteitscontrast kiezen, dat betekent dat alle kledingstukken qua kleur dichtbij elkaar liggen, zoals lichtgrijs, lichtroze en wit.

 

 

 

 

 

Make-up advies

Het zomertype kan het beste warme tinten zoals goud, warm oranje en rood vermijden. Door je lichte look, is het verstandig je make-up ook licht te houden. Kies daarom ook voor een lichte foundation en voor een grijs oogpotlood in plaats van zwart. Voor de oogschaduw kun je het beste blauw, roze of grijstinten gebruiken. Ga voor de lippen voor een lichte, glanzende lipgloss tot frambozenrode lippenstift.

Accessoires zomertype

Voor een zomertype geldt zilveren sieraden hem of haar goed staan. Tassen en schoenen kunnen ook het beste in een blauwtint of pasteltint.  Hieronder vindt je een aantal voorbeelden ter inspiratie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorbeeld outfit zomertype

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Houd er met bovenstaande informatie rekening mee dat er altijd uitzonderingen zijn. Iedereen heeft zijn/haar eigen specifieke kenmerken. De informatie geeft je een eerste indicatie of je een zomertype bent. Wil jij graag zeker weten welk kleurtype jij bent? Boek dan een kleurenanalyse. Een kleuradvies is ideaal te combineren met een figuur- of stijlanalyse, maar ook leuk om met vrienden te doen. Klik hier voor meer informatie.

 Reageer:

Let op: Uw reactie dient eerst goedgekeurd te worden voordat hij op de website
getoond zal worden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste om te reageren.

Contactgegevens

De Personal Stylist
Nathalie Verdoolaege
info@depersonalstylist.nl
+31 (0)6 48 75 84 11

Direct een afspraak maken:

Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische intake. De Personal Stylist neemt binnen 48 uur contact met je op.