Awamaki vrouwen

Kledingstijl vanuit Peru; meer dan kleding alleen

Geplaatst op 20 juli 2014 in Advies

In de heilige vallei in Peru vlakbij de Machu Pichu heb ik een tijd gewoond en gewerkt. Ik heb daar bij fair trade organisatie Awamaki vrijwilligerswerk gedaan en ook hier ervaren wat voor rol kleding speelt in het leven van de vrouwen daar.  De vrouwen die hoog in de bergen wonen, dragen traditionele kleding en zijn professionele wevers. Zij hebben deze techniek geleerd van hun ouders en die ouders weer van hun ouders. Zo is het een eeuwenoude techniek en lijkt de tijd hier, wat dat betreft, nog stil te staan.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boodschap
Aan de kleding valt veel af te leiden van een persoon. Je kan bijvoorbeeld aan de manier waarop ze hun hoedje dragen zien of ze vrijgezel of getrouwd zijn. De patronen en symbolen zeggen wat over hun leven en waar ze voor staan. Kleding heeft dus een centrale rol en geeft veel weer over hun persoonlijkheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleurrijk

Daarnaast is hun kleding ontzettend kleurrijk. In Nederland combineren we niet snel fel rood met roze, stiksels en kraaltjes. Doordat ze felle kleuren gebruiken, hebben ze daardoor per definitie al een vrolijke en open uitstraling! En wat een contrast met Nederland,  gezien het vele grijs, blauw en zwart wat we dragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mysterie
Er is ook een mysterie… Het is heel lastig te zien wat voor figuur de vrouwen hebben.  Omdat de materialen vrij stijf zijn (geweven), ze wijduitlopende rokken tot net over de knie dragen en soms meerdere lagen over elkaar dragen vanwege de kou, is het werkelijk gissen hoe hun figuur er echt uit ziet. Wat ik wel weet is dat mooie rondingen hier staan voor welvaart en door het creëren van een zandloperfiguur door het dragen van A-lijn rokken, ze vrouwelijkheid uitstralen.

Wat straal jij uit?
Ben jij je bewust wat jij uitstraalt met je kleding? Kies jij bewust de kleuren, verschillende stoffen en patronen die je persoonlijkheid ondersteunen? Kijk eens met die ogen is in je kledingkast om te zien of jouw uitstraling matcht met je persoonlijkheid en wat je uit zou willen stralen. Veel succes en plezier!

Hartelijke groet,
NathalieReageer:

Let op: Uw reactie dient eerst goedgekeurd te worden voordat hij op de website
getoond zal worden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste om te reageren.

Contactgegevens

De Personal Stylist
Nathalie Verdoolaege
info@depersonalstylist.nl
+31 (0)6 48 75 84 11

Direct een afspraak maken:

Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische intake. De Personal Stylist neemt binnen 48 uur contact met je op.