Bujumbura-Fashion-Week-Burundi

De eerste fashion show ooit in Burundi – Afrika!

Geplaatst op 26 augustus 2014 in Advies

Zo gewend dat we zijn in Nederland aan fashion shows, in ons eigen land maar ook de beelden van steden zoals Milaan, Parijs en New York krijgen we automatisch toegestuurd via mail door tijdschriften zoals Elle, Voque, Glamour, etc. Foto’s genomen door topfotografen met topmodellen. Maar er zijn ook nog landen die net pas beginnen met fashion shows. Bij 1 van deze landen, Burundi (grote meren gebied in Afrika), was ik, Karen, aanwezig bij hun eerste fashion week ooit

Burundi is een klein landje in het grote meren gebied in Afrika. Het is 1 van de armste landen ter wereld. Het ligt onder Rwanda, dat velen mensen kennen van de verschikkelijke genocide die daar plaats heeft gevonden in 1994. Burundi heeft dezelfde ethische samenstelling en ook een geschiedenis met ethnisch geweld. Het land is nu een aantal jaar vrij van open conflict, echte vrede heeft echter nog een lange weg te gaan.

Hoe arm een land ook is, je uiten via je kleding is ook in Burundi belangrijk. Het merendeel van de kleding is hier tweede hands en komt uit westerse landen, daarnaast dragen veel vrouwen de traditionele afrikaanse stoffen. Diegenen met genoeg geld laten deze stoffen tot jurk maken. Nu met de eerste fashion show afgelopen juli, heeft het land ook op een meer officiele manier een fashion statement gemaakt.

De fashion show duurde maar liefst 3 uur en liet verschillende bekende en opkomende Afrikaanse ontwerpers zien, waarvan er eentje uit Burundi, namelijk Cynthia Munwangari. Interessant genoeg koos ze er voor om alle kleding in de kleuren van Burundi te ontwerpen. Er waren flink wat kleine haperingen gedurende de show, zoals muziek die te laat of juist te vroeg begint, maar al met al was de show een succes.

Waarom een stukje uit Burundi? Omdat ik naast interesse voor styling, ook veel interesse heb in het werken in de ontwikkelingssector. Vandaar dat ik tijdelijk in Burundi ben om te werken met jongeren voor de verbetering van de democratie hier. Het mooiste van mijn werk? Dat is de enorme wil van de jongeren om hun land ten goede te veranderen. Kijk voor meer info op www.sdcburundi.org (wel in het frans :) )

Geniet van de foto’s van een selectie van de mooie ontwerpen.

Karen

                       Reageer:

Let op: Uw reactie dient eerst goedgekeurd te worden voordat hij op de website
getoond zal worden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste om te reageren.

Contactgegevens

De Personal Stylist
Nathalie Verdoolaege
info@depersonalstylist.nl
+31 (0)6 48 75 84 11

Direct een afspraak maken:

Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische intake. De Personal Stylist neemt binnen 48 uur contact met je op.