Cost per wear

Cost Per Wear

Hoeveel kleding ligt er in jouw kast? Hoeveel kleding draag je daadwerkelijk? En heb jij een idee voor hoeveel euro je aan kleding hebt uitgegeven? In deze blog willen we je op een andere manier naar kleding laten kijken… met een financiële blik.

Je loopt door de stad en de etalages hangen vol leuke setjes, online word je ook overweldigd door het grote aanbod. Zeker met de uitverkoop is het goed inslaan, we blijven wel Nederlanders… Goede koopjes, kunnen we toch niet laten liggen?! Maar is dat shirtje voor 20 euro wel echt een koopje? En is die dure broek met print wel zo’n goed idee, of kun je beter een goedkopere versie aanschaffen?

Je kan je kast en de etalages ook eens met andere ogen bekijken. Een makkelijk concept wat je daarvoor kan gebruiken is de cost-per-wear.

Hoe werkt het?

Je maakt een schatting hoe vaak je het kledingstuk of de accessoire gaat dragen.

Stap 1) Hoe vaak draag je het kledingstuk of accessoire?

-        Hoe vaak zal je het dragen per maand? Voor welke gelegenheden heb je het kledingstuk gekocht?

-        Hoe veel maanden per jaar draag je het item? Is het een seizoens-kledingstuk of kun je het kledingstuk het hele jaar aan?

-        Maak een schatting hoeveel jaar je item mee zal gaan. Is het een mode-item of tijdloos?

Bereken het cijfer: het aantal keer per maand x aantal maanden x aantal jaar

Stap 2) Cost Per Wear

Deel de prijs van het kledingstuk door het cijfer wat je hierboven hebt berekend, je hebt de Cost Per Wear.

 

Een paar voorbeelden:

1) Bomberjack met bloemen
Opvallend, vrouwelijk, stoer; een trendy  en mooi item. Maar wel modegevoelig, het is NU in. Je draagt dit bijvoorbeeld zo’n 2x per maand, gedurende 4 maanden en het is leuk voor 1 jaar. Dan kom je op 8. De prijs is 79.95 euro en dus kom je op een Cost Per Wear (CPW) van 10.

2) Een leren jack
Dit tijdloze jasje draag je bijvoorbeeld zo’n 10x per maand gedurende 6 maanden en dit jasje blijft zeker 4 jaar goed.  Je komt dan op een getal van 240. Dit jasje van Mission Blue kost 239 euro en de CPW is dan 1 euro.

3) Een horloge
Dit horloge van Marc Jacobs kost 199 euro. Dit zal je bijvoorbeeld 12x per maand om hebben, gedurende het hele jaar en gaat 2 jaar mee. De CPW komt dan neer op 0,69 euro.

4) Een shirt
Dit cropped t-shirt is super schattig en is een uitverkoopje; 9,95 euro.
Je zal dit shirtje bij hele zonnige dagen dragen, misschien zo’n 2x per maand gedurende 3 maanden. Na 1 seizoen is het ook ‘uit’, dus verdwijnt dit shirtje achter in de kast. De CPW is 1,65 euro.

Dit zijn natuurlijk maar voorbeelden en smaken verschillen. We zijn benieuwd wat jou opvalt als jij gaat shoppen of door je kledingkast gaat of je dan andere keuzes zou maken.

Items waar je op kan besparen zijn in onze ogen vooral de mode-items die je maar een aantal keer zult dragen, ofwel items voor specifieke gelegenheden, zoals een feestje, die hoeven dus niet zo duur te zijn.  Tijdloze items, die je vaak zult dragen, zijn juist stukken om in te investeren.

En ok, vooruit… doe een keer lekker gek en negeer de ‘Cost per Wear’ wanneer een kledingstuk naar je schreeuwt om gekocht te worden. We zullen je zeker niet tegenhouden ;) .Reageer:

Let op: Uw reactie dient eerst goedgekeurd te worden voordat hij op de website
getoond zal worden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste om te reageren.

Contactgegevens

De Personal Stylist
Nathalie Verdoolaege
info@depersonalstylist.nl
+31 (0)6 48 75 84 11

Direct een afspraak maken:

Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische intake. De Personal Stylist neemt binnen 48 uur contact met je op.