foto

Carrièrekansen vergroten? Kleed je voor de baan die je wilt!

Als jij gaat shoppen voor wat zakelijke outfits, heb jij dan de kledingstijl van je baas in je achterhoofd? Zo nee, dan loop je misschien wel carrièrekansen mis…

Redelijk bekend is dat wanneer je dezelfde houding aanneemt van diegene tegenover je, je verbondenheid creëert. Uit nieuw onderzoek van winkelketen Debenhams blijkt echter ook dat 68 procent van de managers zich meer bewust van werknemers is met dezelfde kledingstijl. Je maakt dus meer kans op promotie wanneer je dezelfde kledingstijl hanteert. Jezelf kleden als je baas, ervan uitgaande dat die persoon zich krachtig kleedt, zal ook effect hebben op jouw uitstraling en jouw leidinggevende kwaliteiten meer kunnen laten zien. “Kleed je voor de baan die je wilt, niet voor de baan die je hebt” werkt dus nog steeds! Als je overigens niet uit bent op promotie, maar je wil wel beter samenwerken in je team, ook dan geldt dat dezelfde kledingstijl de team spirit en productiviteit ten goede komt.

In ons werk als personal stylist zien we wel degelijk veranderingen hoe iemand zich voelt en dus overkomt op anderen wanneer we de kledingstijl aanpassen. Een goedzittend jasje met de juiste kleur, zal je een ander gevoel geven dan wanneer je een vestje aandoet.

Hierbij wat tips die je op weg kunnen helpen:

1) Kijk morgen eens rustig rond naar de kleding van je manager en andere collega’s en beantwoord de volgende vragen. Wat valt je op? Wat is het verschil tussen jouw stijl in vergelijking met hen? In hoeverre matcht dit met je doelstellingen op de korte of lange termijn?

2) Bekijk je kledingkast met andere ogen; pak een kledingstuk eruit waarbij je je krachtig voelt. Hoe komt dit? Ligt dit aan de stof, de kleur of de pasvorm? Neem deze bevindingen mee wanneer je de volgende keer gaat shoppen.

3) Vraag eens feedback aan vrienden/vriendinnen om inzicht te krijgen hoe jij overkomt. Twee weten  immers meer dan één!

4) Gebruik bovenstaande tips, maar blijf altijd bij jezelf. Je hebt er niets aan om je voor te doen als een ander.

Als je aan de slag wilt, we helpen je graag verder om jouw doelstellingen te realiseren (wellicht ook mogelijk via je persoonlijke opleidingsbudget). En dit is misschien maar een kleine investering wanneer je daardoor hoger op de ladder komt…

We wensen je veel succes en bij vragen, neem gerust contact met ons op.

De Personal Stylist.Reageer:

Let op: Uw reactie dient eerst goedgekeurd te worden voordat hij op de website
getoond zal worden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste om te reageren.

Contactgegevens

De Personal Stylist
Nathalie Verdoolaege
info@depersonalstylist.nl
+31 (0)6 48 75 84 11

Direct een afspraak maken:

Maak een afspraak voor een vrijblijvende telefonische intake. De Personal Stylist neemt binnen 48 uur contact met je op.